September 2019.jpg

Foring av jakthunder

Nå er høsten (snart) her og det er jakttid for mange hunder. Flere ting påvirker hvor godt hunden jobber og det er viktig at vi som eiere legger forholdene mest mulig til rette for hunden.

Riktig foring er viktig. Det aktuelle behovet varierer blant annet med hvor lenge hunden skal jakte, omgivelsestemperatur og terreng. 

jakt bilde.jpg

Fettinnholdet bør være 20-40% på tørrstoffbasis. Fett har høy energitetthet og bidrar til at hunden får i seg nok energi. En fettrik diett må introduseres gradvis slik at det ikke blir for tungt for fordøyelsen.

Proteininnholdet bør være 22-30% på tørrstoffbasis. Protein er viktig byggeklosser for å bygge opp og reparere blant annet muskelfibre og blodceller.

Karbohydratinnholdet bør være 30-35% på tørrstoffbasis. Karbohydrater er en god energikilde og bidrar til å stabilisere tarmen.

Vann er viktig. Hunden taper vann gjennom urin, avføring og utånding. Husk å ta med nok vann til hunden. Et vanntap på for eksempel 2% gir 20% dårligere yteevne.

Så 2-3 uker før jakten begynner bør hunden gradvis gå over til et høyenergifor. Under jakten bør en gi 1/3 av dagsrasjonen 3-4 timer før arbeid. Deretter gis 10% av dagsrasjonen annenhver time så lenge hunden er i arbeid. Resten gis 1-2 timer etter slutten på arbeidet.

Trening må man start med mange uker før jakt. Det gjelder jo både eier og hund.

Veiviseren til nettside.jpg

Vil du bli forvert?

Vil du bli forvert for en førerhund eller servicehund valp?

Kontakt Renée på telefon 99107863, eller send mail til fvkonsult@veiviseren.org.

Elektronisk søknad finner du ved å gå inn på lenke nedenfor:

http://www.veiviseren.org/index.php?option=com_ckforms&view=ckforms&id=1&Itemid=6&lang=nbLes mer om hundeskolen Veiviseren på hjemmesiden:

http://www.veiviseren.org/